«

»

Μαΐ 28

Θερμιδική Αξία

Η θερμιδική αξία του κρέατος των σαλιγκαριών είναι 60-90 Kcal ανα 100gr κρέατος έτοιμου προς κατανάλωση, μικρότερη από το κρέας διάφορων ψαριών, πτηνών και θηλαστικών. Το περιεχόμενο σε πρωτείνη είναι υψηλό και κυμαίνεται από 10% έως 16% του νωπού βάρους, ενώ το ποσοστό των λιπών αποτελεί το 0,5% έως 2% του ολικού νωπού βάρους του σαλιγκαριού.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το λίπος των σαλιγκαριών είναι ωφέλιμο γιατί παρέχει στον οργανισμό τα Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα.
Είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του, γιατί θεωρούνται ότι παρεμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένεις του νευρικού συστήματος.

why-table