Για εμάς

Η εκτροφή σαλιγκαριών ξεκίνησε εντατικά στην Ελλάδα λίγα χρόνια πριν αντίθετα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ασχολούντε πολλές δεκατίες τώρα. Αυτό ώθησε πολλούς Έλληνες να ασχοληθούν εκτενώς με την εκτροφή του σαλιγκαριού μιας και η παγκόσμια παραγωγή δε φτάνει να καλύψει τη μέχρι τώρα ζήτηση.
Άλλωστε μετά την απαγόρευση της συλλογής από την υπεθρο που άρχισε να εφαρμόζετε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης δώσανε ένα παραπάνω κίνητρο για να ξεκινήσει στην Ελλάδα η οργανωμένη εκτροφή του σαλιγκαριού. Σύμμαχος σε αυτό η κληματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.
Σήμερα παρόλο την οικονομική κρίση και τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλές μονάδες κατάφεραν να παραμήνουν ανοικτές αρκετές από αυτές.

Το δικό μας εκτροφείο βρίσκετε σε μια ορεινή περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας στο χωριό Σταθάς και αποτελείτε από 4 μονάδες (τολ) κλειστού τύπου συνολικής έκτασης 1000τμ και δυνατότητας 4-4,5τόνοι/έτος. Διαλέξαμε αυτού του τύπου την εκτροφή μετά την επίσκεψη μας σε πολλά εκτροφεία ανά την Ελλάδα και την παρακουλούθηση πολλών σεμιναρίων πιστεύοντας ότι είναι πιο ελεγχόμενα σε όλα τα στάδια της εκτροφής και το εκθρευόμενο είδος μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στην εντατική μορφή πάχυνσης.

ektrofeio2 ektrofeio