«

»

Μαΐ 28

Αντικατάσταση κρέατος κατά τη διάρκεια της νηστείας

Ευρύματα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση των σαλιγκαριών ξεκίνησε από την Παλαιολιθική εποχή και φυσικά  συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αποτελούν κομμάτι της γαστρονομίας πολλών χωρών, αλλά κατέχουν ιδιαίτερη θέση στο διαιτολόγιο των Κρητικών, αφού πέρα από εκλεκτή γεύση, τα σαλιγκάρια έδιναν και δίνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που βοήθησαν τους ντόπιους να επιβιώσουν μέσα στις κακουχίες που αντιμετώπισαν κατά καιρούς αλλά και να ισορροπήσουν την διατροφή τους κατά τη διάρκεια των νηστειών που ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

crean snails